ESKİGEDİZ TURİZME KAZANDIRILMAYI BEKLİYOR

Tarihi cami ve hamamlarıyla ünlü Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Eskigediz beldesi, turizme kazandırılmayı bekliyor. Bu kapsamda beldede, Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü toplantı yapıp incelemelerde bulundu. Belde de bulunan tarihi su kemeri, tarihi camiler ve muhteşem mimarisiyle Eskigediz evlerini inceleyen kurul üyeleri, Eskigediz'e hayran kaldıklarını ifade ettiler.

ESKİGEDİZ TURİZME KAZANDIRILMAYI BEKLİYOR

Eskigediz'in, tarihin derin izlerini taşıdığını belirten kurul başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, ''Eskigediz Kütahya'da kendi kültürel dokusunu bugüne taşıyan çok önemli bir belde. Bundan önce geldiğimizde belediye başkanının yaşadığı heyecanı kurul olarak görmüştük. Amacımız Kültür Bakanlığı'nın Kütahya'da bir birimi olan, Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü aracılığı ile, buradaki kültürel dokunun gelecek nesillere aktarılması konusunda, bir yol haritası çizmektir aslında. Belediye başkanının bu konudaki heyecanı hakikaten bizi özel olarak, kurul üyeleri olarak Eskigediz'i daha iyi tanımak için gayretlendirmiştir. Amacımız buradaki kültüler dokuyu, gelecek nesillere nasıl aktarabileceğimizin yol haritasını çizmek'' dedi.

Belediye Başkanı Ercan Şimşek, ''Bugün Kütahya'daki Koruma Kurulumuzun Eskigediz'deki toplantısı beldemizdeki sivil mimarinin hayata kazandırılması konuları yönünde gerçekleştirildi.Bu toplantının Eskigediz'de olmasına vesile olan tüm hocalarımıza, kurul başkanımıza teşekkür ediyorum. Eskigediz'in turizme kazandırılması yönünde her türlü hazırlıklar yapılmakta. Bu yapılan hazırlıklar ilimize, ülkemize inşallah güzel bir eser olarak çıkacak. Bu nedenle Eskigediz'i gezmek isteyen, beldemizdeki sivil mimariyi görmek isteyen tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz'' diye konuştu.