EMİN ÇAKMAK: ACENTELERİN KARNINI DEDİKODU DOYURMUYOR!

EMİN ÇAKMAK: ACENTELERİN KARNINI DEDİKODU DOYURMUYOR!
Emin Çakmak, Mersin İskele Marin Restoran’da acentelerle düzenlediği “Ortak Akıl” toplantısında “Türsab’ın çok değerli BYK başkanları ve üyeleri gece-gündüz kaçak peşinde koşmaktan perişan oldular, yoruldular. Dünya gelişiyor ama Türsab’ın bu gelişmelerden nasibini almaya niyeti yok. Uydu takip sistemleri ve üstün teknolojiler var. Ama Türsab’ta bunları düşünen hiç yok” dedi.



TÜRSAB, Teknolojiyi iyi kullanmıyor!

Çakmak, " Teknoloji çağında Türsab’ın Türkiye’nin 81 iline ve ilçelerine ulaşmak için gücü varken 39 BYK ile hizmet vermeye çalışması müsrifliktir. Her ay 39 BYK’ya yapılan masraf 500 in lirayı buluyor. Türsab har vurup harman savrulacak bir kurummudur? Bu değirmenin suyu nereden geliyor. Zaten duyduğumuz kadarıyla BYK çalışanların maaşları ve masrafları aylardır ödenmiyor.Türk turizmine 1618 sayılı yasanın revize edilmesiyle tek yasa gelmesini ve tüm kurumların yöhetmelikle bu yasaya bağlanmasını söylüyoruz. Turizm Birliği Kanunu ile turizme barış getirilebileceğini söyledik.Bu bir bayrak yarışıdır. Kongreye gidiş demokratik, eşit ve adaletli bir şekilde yürütülmelidir. Öte yandan Atı alan Üsküdar’ı geçmiş birileri projelerini açıklamak yerine hala 2015’te ‘neden birleşmedik’ laflarına takılarak dedikodu üretiyorlar. Acentelerin karnını dedikodu doyurmuyor. Acenteler laf değil, hizmet, proje bekliyor"dedi.



Türsab aidat topluyor, karşılığında acentelere ne veriyor?

Toplantıya katılan acenteler Türsab’ın son gönderdiği aidat toplama yazısının tehtid içerdiğini belirterek şunları söylediler: “Türsab aidat topluyor, karşılığında acentelere ne veriyor? Belediye veya devlet vergi topluyor. Bize elektrik, su, sağlık gibi hizmetler yapıyor. Türsab ne yapıyor? Bir kuruşluk bile faydası yok, aidat istiyor. Türsab 18 yıldanberi sadece para toplayan ve üyelerine ceza yazan bir “şirket” oldu. Turizmle ilgilenmeyen birilerine Türsab emenet edilirse sonunda olacağı buydu.Türsab aidat için ihtar edip icra tehditi yapıyor. Türsab’n elinde telefon numaralarımız ve irtibat bilgilerimiz var. Yemekli toplantılarda propaganda yapmaya oavet için bizi buluyorlar. Aidat almak için neden bulmadılar?”diye konuştu.