“DEĞİŞİM HAREKETİ” DİYARBAKIR’DA…

Novotel’de düzenlenen ve 63 Acenta temsilcisinin katıldığı yemekli toplantıda meslektaşlarına seslenen FiruzBağlıkaya, Diyarbakır’ı geleceğin turizm kentlerinden biri haline getirmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Diyarbakırlı meslektaşlarının yaşadığı sıkıntıların bilincinde bir Başkan adayı olarak, mağduriyetleri gidermek adına gerekli adımları atacaklarını ifade eden FiruzBağlıkaya, seçildiği takdirde yapacağı çalışmaları anlattı.



Bölge Acentalarının yoğun ilgi gösterdiği yemekte Bilet Acentalarının yaşadığı sorunlara da değinen Bağlıkaya, Seyahat Acentalarını havayolu şirketleri karşısında güçlü bir hale getireceklerini belirtti. Havayolu şirketlerinin hizmet bedelsiz ya da hizmet bedeliyle satış yapmasının önüne geçeceklerini vurgulayan TÜRSAB Başkan adayı, hizmet bedellerinin güncellenerek enflasyon oranında yıllık artış yapılmasını sağlayacaklarını söyledi. Her türlü satış şekline Seyahat Acentalarını da dahil ettireceklerini belirten FiruzBağlıkaya, tüm bunları iki sene içinde gerçekleştireceklerini vurguladı.



TÜRSAB’ın para kaynağı olarak gördüğü Hac ve Umre Acentalarının da büyük zorluklar yaşadığına dikkat çeken Bağlıkaya, Acentalar adına TÜRSAB’a verilen hac vizelerini satmayacaklarını, hediyelik eşya ticareti ile uğraşmayacaklarını, yemek servisi gibi akçeli işlere karışmayacaklarını söyledi.

Üyelerinin ticaretini kolaylaştırmak için kurulan TÜRSAB’ın Hac ve Umre Acentalarıyla yaptığı ticareti vicdani ve ahlaki bulmadıklarını ifade eden Bağlıkaya: “Hac ve umre Seyahat Acentalarının zaten işidir, dini bir seyahattir.” dedi.




Diyarbakırlı meslektaşlarına oy kullanmaları yönünde çağrıda bulunan TÜRSAB Başkan adayı, Genel Kurula olan katılımın çok önemli olduğunun altını çizdi.