DE&HA TOURISM, 2019 İÇİN HEDEF BÜYÜTTÜ: 120 BİN PAX

DE&HA Tourism, yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle Avrupa pazarındaki çalışmalarını yoğunlaştıran DE&HA Tourism, bu sene 120 bin pax’a ulaşmayı hedefliyor.

DE&HA TOURISM, 2019 İÇİN HEDEF BÜYÜTTÜ: 120 BİN PAX

Yaklaşık 32 yıldır Türkiye turizmine katkı sağlayan DE&HA Tourism, krizden çıkan turizm sektörünün yakaladığı ivmeyi yukarıya taşımak için çalışma ve yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle Avrupa pazarındaki çalışmalarını yoğunlaştıran ve geçtiğimiz sene 80 bin pax’a ulaşan DE&HA Tourism, bu sene 120 bin pax’a ulaşmayı hedefliyor.

Yeni yatırımlar yeni pazarlar

Bundan 3 sene öncesine kadar yaptığı kış operasyonları ile adından söz ettiren, ölü sezon olarak tabir edilen kış döneminde Türkiye’yi turistle buluşturan DE&HA, Türkiye turizminin krize girdiği dönemde yaz operasyonlarına yönelerek kış dönemindeki tecrübe ve pazar çeşitliliğini korumayı başardı. Şimdi ağırlıklı olarak yaz operasyonları yapan firma, yeni yatırımlarla pazar çeşitliliğini daha da artırmak istiyor.

3 yıldır yaz operasyonlarına ağırlık verdi

DE&HA Tourism Genel Müdür Yardımcısı Murat Çoban, yaptıkları yeni yatırımlar ve 2019 sezonu için hedeflerini açıkladı. Son üç yıla kadar ağırlıklı olarak kış operasyonları yaptıklarını hatırlatan Çoban, “3 yıldır ise yaz operasyonlarına ağırlık verdik. Kış aylarında da çalışmalarımız sürüyor ama ağırlığımız ve yatırımlarımız yaz aylarına yönelik” dedi.

Slovakya pazarına giriş yaptı

Yaz operasyonlarına ağırlık verdikleri son üç yılda ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Murat Çoban, “Bu noktada ilk yatırımımız Macaristan pazarı oldu. Şu an Bulgaristan, Fransa, Almanya, İsviçre, Romanya, Belçika, Kosova, İtalya, Avusturya, Ürdün, Kosova, Macaristan ve Çekya’da aktif olarak faaliyet gösteriyoruz. Şimdi son olarak Genel Müdürümüz Cengiz Akar, Macaristan’da yaptığı çalışma ve planlama çerçevesinde Slovakya’ya giderek yeni bir tur operatörünün kuruluşunu gerçekleştirdi. Slovakya’da da ciddi bir planlama ile büyüyeceğiz” şeklinde konuştu. “Online satışlarda ayrı bir yükseliş trendindeyiz” diye konuşan Murat Çoban, Almanya’da 4-5 tane online satış ağına ürünler sunduklarını söyledi.

2019 için hedef büyüdü

Türkiye’nin Avrupa pazarında yükselişe geçtiğini hatırlatan ve DE&HA olarak bu noktada olumlu sinyaller aldıklarını belirten Murat Çoban, “Avrupa’daki sinyaller çok olumlu. 2018 yılında DE&HA olarak yüksek bir büyüme yakaladık. Bu ivme 2019’da da %38 büyüme ile devam edecek. 2018’deki artışlar bizi yeni yatırımlar konusunda teşvik etti. Bu yatırımlarımız ve yukarıya giden ivme sonucunda 2019 yılı için kendimize ciddi bir hedef belirledik. Geçen sene 80 bin pax ürettik. Bu sene ise yaz operasyonlarımızda 110 bin pax ayrıca kış operasyonlarımızı da eklersek 120 bin pax üreteceğiz” dedi.

Emin adımlarla ilerleyecek

DE&HA Tourism’in yaptığı yatırımların karşılığını alan bir firma olduğunu hatırlatan Murat Çoban, “Yatırımlarımıza devam edeceğiz. Hem yaz hem de kış operasyonlarımızda büyüyeceğiz. Her pazarın farklı dinamikleri var. Biz 32 yıllık tecrübemiz ve farklı pazarlarda yaptığımız yatırımlarımızla DE&HA Tourism olarak emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu. ( Tuncay Sevin )