CORENDON TRAVEL, İSKANDINAV VE ALMAN YATIRIM FONUNA SATILDI

Hollanda pazarında da büyüme eğiliminde olan İskandinav ve Alman yatırım fonu “Triton” ile Corendon Holding bünyesindeki tur operatörleri “Corendon Travel Hollanda”, “Corendon Travel Belçika”nın ve grup havayollarından “Corendon Dutch Airlines”ın hisselerinin çoğunluğu Triton tarafından devir alındı.

CORENDON TRAVEL, İSKANDINAV VE ALMAN YATIRIM FONUNA SATILDI

Anlaşmanın resmi kurumlar nezdindeki süreci devam ederken Corendon’un sahiplerinden Yıldıray Karaer ve Atilay Uslu imzasıyla bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklama şöyle:

Kamuoyunun Dikkatine;

1997 yılında, yani bundan 22 yıl önce, direkt satış acentesi ve golf tur operatörü olarak Hollanda’da Corendon markası ile başladığımız seyahat aktiviteleri, devamında ise direkt satış çalışmalarının “Travel Contact”, “Spirit Travel” gibi alt markalar ile genişletilmesi ve akabinde ürünlerimizin Hollanda ve Belçika’daki seyahat acentelerine açılması, farklı satış kanallarında yer almamıza ve Belçika pazarına girerek pazar çeşitliliğini arttırmamıza olanak sağlamıştı. Bu vesileyle Corendon, 2019 yılına gelindiğinde hem Hollanda hem Belçika pazarında en büyük ilk üç tur operatörü arasında yer alan; ürün çeşitliliği, yolcu sayısı, ciro ve karlılık oranları ile sektörde önemli bir yer edinmiş, tüketici nezdinde iyi bilinen, tercih edilen bir marka konumuna gelmiştir.

Corendon Tur Operatörlüğünün ürünleri 2018 yılında 750.000 kişi tarafından tercih edilmiş; şirketin cirosu 515 milyon Euro’ya ulaşmıştır.

Bildiğiniz üzere, Corendon markası, “Corendon Airlines Türkiye” ile 2005 yılında başladığı havayolu operasyonlarına, 2011 yılında bünyesine Hollanda bayraklı bir havayolu işletmesi olan “Corendon Dutch Airlines” firmasını da dahil etmiş ve böylece uçuş ağına Türkiye dışındaki tatil destinasyonlarını da eklemiştir.Corendon Dutch Airlines’ın kurulması ile Corendon Tur Operatörlüğünün faaliyetlerinin etkinliği artarak paket tur düzenlediği ülke sayısı 20’ye yükselmiştir. Bugün Corendon Tur Operatörlüğü, bu vizyon ile çalışmaya devam ederek organizasyonu büyütmeyi ve 1 milyon yolcu sayısına ulaşmayı hedeflemektedir.

Corendon Airlines, 2017 yılında diğer bir Avrupa (Malta) bayraklı havayolu olan “Corendon Airlines Europe” un da kurulması ile bugün, 3 farklı bayrak ve lisans altında 25 uçaklı filosu ile hizmet veren bir “havayolu grubu” haline gelmiştir.

Aynı zamanda yine Corendon markası ile Türkiye (Lara, Kemer, Bodrum, Çeşme), Hollanda (Amsterdam), İspanya (İbiza) ve Karayipler’de (Curaçao Adası) yapmış olduğumuz otel yatırımlarıyla gruba sinerji sağlamaya ve markamızı konaklama sektöründe de büyütmeye devam etmekteyiz.

Başarı ile geldiğimiz bu noktada, dinamik şirket yapımız, online ticaretteki başarılarımız, misafir beklentisi ve ihtiyaçları endeksli bakış açımız, yolcumuza verdiğimiz önem ve değerin yanı sıra uygun maliyet yapılanması sonucu yürüttüğümüz karlı operasyonlar ve güçlü yönetim stratejileri, Avrupa’daki diğer turizm grupları ve yatırımcılarının dikkatini çekmiştir.

Bir süredir devam ettirdiğimiz görüşmelerin ve istişarelerin neticesi olarak şunu bildirmek isteriz ki; İskandinav ve Alman ortaklı fakat Hollanda pazarında da büyüme eğiliminde olan yatırım fonu “Triton” ile Corendon Holding bünyesindeki tur operatörleri “Corendon Travel Hollanda”, “Corendon Travel Belçika”nın ve grup havayollarımızdan “Corendon Dutch Airlines”ın hisselerinin çoğunluğunun Triton tarafından devir alındığı bir anlaşma imzalanmıştır. Anlaşmanın resmi kurumlar nezdindeki süreci devam etmektedir.

Triton firması aynı zamanda, Şubat 2019’da 7 farklı pazarda faaliyet gösteren; yılda bir milyondan fazla yolcusu ile yaklaşık 600 milyon Euro ciro elde eden Sunweb’in de ağırlıklı hisselerini satın almıştır.

Gelecekte Corendon ve Sunweb’in birleşmesi ile yeni yönetimde yaratılacak sinerji, bilgi birikimi paylaşımı ve ortak faaliyetler sayesinde Hollanda ve Belçika pazarlarında daha güçlü operasyonların yapılacağını öngörmekteyiz. Triton’un yeni yatırımları ile daha güçlü ve büyüyen bir turizm yapısı içinde kalacak Corendon Travel Hollanda, Corendon Travel Belçika ve Corendon Dutch Airlines ise gelecekte potansiyeli daha yüksek, kalıcı, uzun süreli bir değer kazanacaktır.

Bu değişim sonrasında bizler, Corendon Turizm Grubu Kurucu Ortakları Yıldıray Karaer ve Atılay Uslu olarak, bu yeni “Corendon ve Sunweb” kombinasyonunda küçük hissedar olarak kalıyorken; Sayın Atılay Uslu, söz konusu şirketlerde Non-Executive Board üyesi olarak görev almaya devam edecektir.

Bizler Yıldıray Karaer ve Atılay Uslu olarak bu birleşmenin dışında kalan Corendon Hotels and Resorts’un yurtdışı ve Türkiye yatırımlarının yanı sıra Corendon Airlines Türkiye ve Corendon Airlines Europe operasyonlarımızın ortakları ve yöneticileri olarak yolumuza devam edeceğiz. Aynı şekilde, Türkiye incoming operasyonlarımız da Corendon Touristic markası ile aynı yapılanma ile gruba hizmet vermeye devam edecektir.

Ayrıca, Corendon markası altındaki tüm şirketlerde operasyonlarımız, organizasyon yapısı ve iş ortaklarımız ile ilişkilerimiz değişmeden, aynı işleyiş ile, sürdürülmeye devam edilecektir.

Bu değişimin hepimize ve turizm camiasına hayırlı olmasını diliyor; yurtiçi ve yurtdışı ofislerimizde başından beri birlikte olduğumuz veya takımımıza sonradan katılmış, emekleri ile markamıza değer katarak bizleri bugünlere getiren tüm mesai arkadaşlarımıza bu vesile ile tekrar teşekkür ediyor; önümüzdeki yeni dönemde de hep beraber aynı özveri ve dinamizm ile turizm alanında başarılı çalışmalarımıza sizler ile birlikte devam edeceğimize inanıyoruz.

Ayrıca, kurulduğumuz günden beridir bizleri destekleyen başta acentelerimiz ve yolcularımız olmak üzere otel yatırımcıları, otel yöneticileri, Resmi Kurum ve Kuruluşların değerli yöneticileri, sektör temsilcileri, basın kuruluşları ve mensuplarının göstermiş oldukları teveccüh, destek ve motivasyon için bir kez daha teşekkür etmek isteriz.

Saygılarımızla,
Yıldıray Karaer & Atılay Uslu