CONRAD İSTANBUL'UN YEPYENİ RESTORANI MANZARA AÇILDI

29 Temmuz 2014 – Conrad İstanbul’un yeni açılan restoranı Manzara, Akdeniz mutfağının ruhunu İstanbul’a taşıyor. Restoranın menüsü, dünya mutfağı ve Osmanlı yemeklerine olan sevgisini, beceri ve deneyimiyle harmanlayarak konuklara benzersiz lezzetler sunan Executive Chef Alexis Atlamazoğlu tarafından oluşturuldu.

Conrad İstanbul Otel Müdürü Daniele Fabbri, “Atlamazoğlu’nun Akdeniz mutfağının aromalarını geleneksel Türk tatlarıyla birleştiren yeni yaklaşımını görmek heyecan verici. Şef Atlamazoğlu, mutfakta mükemmelliğin sembolü. Yeni ve modern konseptli restoranımızın onun koordinasyonunda olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Yeni restoranımız Manzara ile İstanbul’daki yiyecek içecek meraklıları ve keşfedenleri için alternatif ve keyifli bir mekan sunuyoruz.” dedi.

Açılış menüsünün zengin açık büfe kahvaltısı, ev yapımı pancake’lerden Anadolu usulü Benedict yumurtaya, Fransız ‘brioche’ tostundan ıspanaklı frittata’ya kadar pek çok lezzetle farklı damak zevklerine hitap ediyor. Öğle ve akşam menüsündeyse karides saganaki, ördekli ravioli, elde çekilmiş kuzu burger, Karadeniz kalkanı, dana yanaklı stifado ve deniz mahsullü calzone öne çıkıyor.

Kuru meyveli tajin ve kuru patlıcan dolması gibi vejetaryen seçenekler de sunan Manzara tatlılarla da iddialı. Antakya peynirli künefe, Valhrona çikolatalı sufle, ballı susamlı dondurma ve karamelize incirli milföy menüde yer alan çarpıcı lezzetlerden sadece bazıları.

EN TAZE, EN DOĞAL MALZEMELER, MEVSİMLERE GÖRE YENİLENEN MENÜ

Executive Chef Atlamazoğlu, Manzara’nın kısa sürede İstanbul’un en özel Akdeniz restoranı haline geleceğini belirtiyor: “Akdeniz mutfağı, sadece makarna ve pizza gibi lezzetlerden oluşmuyor. Manzara’da konuklarımızı Akdeniz’in dört bir yanında, nesilden nesile aktarılan ve bölgenin kültürel zenginliği otantik lezzetlerle buluşturuyoruz. Üstelik menümüz, malzemeleri en taze, en doğal halleriyle kullanabilmemiz için mevsimsel olarak yenileniyor. Sunumdaysa ilhamımızı sadeliğin gücünden alıyoruz. Hem deneyimli ve yetenekli şef kadromuz hem de menümüzün çeşitliliği sayesinde tüm konuklarımızı lezzet yolculuğuna çıkarmayı hedefliyoruz.”

Şehir merkezindeki konumuyla İstanbul’un her noktasından rahatlıkla erişilebilen Manzara, çarpıcı mekan düzenlemesiyle de dikkat çekiyor. Londra merkezli, ödüllü GA Design firmasının, denizcilikten ilham alarak tasarladığı restoranın orta kısmında yer alan gemi biçimindeki düzenleme ve Boğaz manzarası nefes kesen bir atmosfer yaratıyor. İstanbul’un kültür ve ticaret merkezinin ortasındaki bir vaha olan Conrad İstanbul’un içerisinde yer alan restoran; otelin konuklarına mükemmel hizmet, sınırsız ilgi ve şık bir dünya sunarak yarattığı ilham verici deneyimin bir parçasını oluşturuyor.