ÇATOD YENİ YÖNETİMİ GÖREV DAĞILIMI YAPTI

ÇATOD YENİ YÖNETİMİ GÖREV DAĞILIMI YAPTI
Dernekte gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında ÇATOD Yönetim Kurulu üyelerinin kendi aralarında yaptıkları oylama sonunda görev dağılımı şu şekilde oluştu:
Armağan Aydeğer - (Başkan); Yaşar Ersoy - (Başkan Yardımcısı); Salih Yüksel -  (Genel  Sekreter); Mert İnce - (Sayman); Ramazan Candan - (Asil Üye); Şenol Dağınık - (Asil Üye); Mustafa Tokoğlu - (Asil Üye)

BÖLGE TEMSİLCİLİKLERİ OLUŞTURULDU

ÇATOD Yönetim Kurulu ilk yapılan toplantıda önemli bir karara da imza atarak Genel Kurulda alınan tüzük değişikliği gereği Çanakkale ili genelinde faaliyet gösteren turistik işletmeler ile ilişkilerin güçlendirilmesi, il genelinde turizm alanında ihtiyaç ve beklentilerin etkin yönetilebilmesi için üyeler içinden bölge temsilcilerinin belirlenmesi kararını aldı. Buna göre Bozcaada-Geyikli; Gökçeada-Eceabat-Gelibolu; Assos-Küçükkuyu; Yenice-Çan-Biga ve Çanakkale merkez bölgeleri olmak üzere toplam 5 bölge temsilciliği oluşturuldu. Alınan karar gereği bölge temsilcileri ise şu isimlerden oluştu: Çanakkale Merkez -  ( Mert İnce);  Assos-Küçükkuyu - (Hilmi Selimoğlu); Bozcada-Geyikli-  (Akın Yalman); Gökçeada-Eceabat-Gelibolu - (Kemal  Pazarbaşı); Çan-Yenice-Biga - (Ali Ay)

ÜYE SAYISININ ARTTIRILMASI İÇİN ÇALIŞMLARA AĞIRLIK VERİLECEK

Öte yandan ÇATOD toplantısında mevcut üyeler ile etkin iletişim, Çanakkale il genelinde üye turistik tesislerin arttırılması, belirlenen bölge temsilcileri ile bölgenin ihtiyaç beklenti, talep ve sorunları ile ilgili yönetim kurulunda değerlendirilmesi konusunda yönetim kurulu üyeleri arasında görev dağılımı da yapıldı. Buna göre; 

Küçük ve Butik Turistik Tesisler Sorumlusu (Ramazan Candan); Çan -Yenice - Biga ve Çanakkale Merkez Turistik Tesisleri Sorumluları (Salih Yüksel ve Mert İnce); Assos - Bozcaada -Küçükkuyu Turistik Tesisleri Sorumlusu (Mustafa Surhay Tokoğlu ve Ramazan Candan); Gökçeada- Eceabat -Gelibolu Turistik Tesisleri Sorumlusu Şenol Dağınık oldu.
Bu kapsamda ÇATOD belirlenen bölgelerde üye turistik tesisleri ile potansiyel üye olabilecek tesisler ve bu kapsamda yapılacak çalışmaların tespitine karar verdi.

YURT İÇİ VE YURT DIŞI FUARLARA ÖNEM VERİYORUZ

ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, yönetim kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ÇATOD’un kurulduğu 2004 yılından bugüne Çanakkale turizminin en önemli lider sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu belirterek, “Bu kapsamda Çanakkale ve Türkiye turizminin gelişmesi yönünde dün olduğu gibi bugünde onlarca güçlü proje ve çalışma rutinlerimiz ile durmadan mücadele etmeye devam edeceğiz.  Günümüz turistinin beklentisi büyük bir hızda değişiyor. Deniz, kum, güneş, tarih, kültür gibi konular güçlü bir destinasyon olmanız için gerekli ama yeterli koşullar değil. Tercih edilen bir  turizm destinasyonu olmak için ''Güçlü Algı Yönetimi ve Sürdürülebilir Etkinlikler” en önemli 2 paradigma olarak karşımıza çıkıyor. Bir bölgedeki sürdürülebilir Spor, Kültür, Sanat, Eğitim ve Bilim alanlarındaki etkinliklerinin varlığı ve yayılımı, o bölgenin tercih edilen bir destinasyon olmasında hayati önemi taşıyor. Bu çerçevede bölgemizin ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ticari alanlarda gelişmesi, önder bir Ülke olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 2018 Troia Yılı, Çanakkale Turizm Tanıtım A.Ş. (ÇATTAŞ), alternatif hedef pazar çeşitlendirilmeleri, alternatif turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve  güçlendirilmesi, 2024 Çanakkale Avrupa Kültür Başkenti kavramları üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. ÇATOD her geçen gün artan üye sayısı ve kapsayıcılığı ile Çanakkale ilimizin ve bölgemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olmaya devam edecek. ÇATOD yönetim kurulu olarak tüm üyelerimize bizlere inandıkları ve güvendikleri için sonsuz teşekkür ediyoruz. Geçmiş dönem başkanlarımız Hayati Aydeğer, Ali Akol ve Kemal Pazarbaşı’na da göstermiş oldukları katkı ve emekler için minnettarız” 'dedi
Başkan Armağan Aydeğer, konuşmasında ÇATOD olarak yurt içi ve yurt dışı fuarlara önem verdiklerini de ifade ederek; “2017-2018 Kış ve 2018 Bahar aylarında katılım sağlanacak uluslararası turizm fuarları tespiti ile ilgili çalışmalara hız verdik. Bu kapsamda Londra, İzmir, Selanik, İstanbul, Sofia, Utrecht, Varşova, Bükreş, Belgrade, Milano, Madrid, Berlin,Makedonya, Dubai, Pekin ve Tokyo fuarları ile ilgili fizibilite çalışmalarımız başlandı” dedi.