BURHAN SİLİ’DEN İLK AÇIKLAMA

Halil ÖNCÜ ( ANTALYA ) - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un başkanı olduğu Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu'na Akdeniz'den seçilen ALTİD Başkanı Burhan Sili seçimler hakkında konuştu.

BURHAN SİLİ’DEN İLK AÇIKLAMA

Seçimin tüm Akdeniz’i kapsadığını ancak tek merkezde yapıldığını dile getiren Burhan Sili, “Bu seçimlerin Akdeniz’in her bölgesinde yapılabilmesi lazımdı” dedi.

Burhan Sili yaptığı açıklamada “Seçimler tüm Akdeniz’i kapsayan bir süreç. Arkadaşlarımız  sağ olsunlar Pazar günü olmasına rağmen geldiler oylarını kullandılar. Burada bizim olmamasını arzu ettiğimiz konu şu. Bu seçimlerin Akdeniz’in her bölgesinde yapılabilmesi lazım. Adana’sından Osmaniyesi’ne, Mersini’ne kadar. Hepsinin buraya gelmesi açıkçası çok olası değil. Oralarda da Ticaret Odaları, Turizm Bakanlığı İl ve İlçe  Kültür Müdürlükleri var. Dolayısı ile seçimler oralarda da gerçekleştirilebilir yoğun katılım sağlanabilirdi. Bu anlamda bir kolaylık söz konusu olabilirdi. Kaldı ki biz turizm camiası olarak bu anlamda yoğun katılımın olacağı bir seçim bekliyorduk”dedi.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’na seçilen Yönetim Kurulu Üyelerini kutlayan Burhan Sili “Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı dünyada örnekleri var. Tabii ki olması lazım. Burada bizim temel arzumuz bu yasanının çıkmaması adına değil ancak bu yasa ile birlikte yerel idarelerin de bir pay ayrılması içindi. Ne yazık ki bu tecelli etmedi. Bundan sonra gözler, Türkiye’nin Turizminin gelişimi ile alakalı bu ajansın üzerinde olacak. Ciddi bir sorumluluk. Orada bulunacak tüm arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.