BURAK AYDIN: İSPANYOL MİSAFİRLER İKİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ!

BURAK AYDIN: İSPANYOL MİSAFİRLER İKİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ!
“Geçen yıla oranla, bu yılki paskalya döneminde Avrupa’dan gelen turist sayısında ciddi bir artış gerçekleşti. Otelimizde konaklayan toplam misafir sayısında, uzun bir aradan sonra İspanyol misafirler ikinci sıraya yükseldi ve diğer Avrupa ülkelerinden gelen konuklarımızın sayısında da geçtiğimiz yıla oranla yükseliş oldu. Paskalya döneminde Cezayir’den gelen misafirlerimiz ilk sırada, İspanya’dan gelen misafirlerimiz ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada, Ortadoğu ülkelerinden misafirlerimiz konakladı” dedi.

Yılın ilk çeyreğinde, doluluklar yüksekti 

Bu yılın ilk çeyreğinin doluluklar anlamında oldukça iyi geçtiğini anlatan Burak Aydın, şunları kaydetti:

“Avrupa pazarından geçtiğimiz yılın son aylarında ufak çapta başlayan hareketlilik, bu yılın ilk üç ayına kadar, sektörümüzü ileriye dönük umutlandıracak şekilde yukarıya doğru ivmelendi. Bu ivmelenme elbette çok hızlı değildir ve yakın zamanda hızlanmayacaktır, ancak Avrupalı turistlerin yeniden gelmeye başlaması turizm açısından oldukça önemlidir. Genel olarak bu yılın ilk çeyreğini değerlendirdiğimizde, doluluk anlamında oldukça iyi geçti. Gerek turistik ve gerekse ticari amaçla gelen misafirler, kış aylarında yüksek doluluklara ulaşmamızı sağladılar. Diğer taraftan, oda fiyatlarında da yukarı doğru bir hareket bulunmakta, fakat elbette hala arzu ettiğimiz noktada değil ve hak ettiğimiz gelirlere ulaşmak için en az iki yıla daha ihtiyacımız var gibi gözüküyor” diye konuştu.

Rusya ve Ukrayna’dan yüksek talep gözleniyor 

Bu yılın geneline ilişkin turizmi değerlendiren Burak Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: “İçinde bulunduğumuz bu yıl otelimizde, ağırlıklı olarak Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden misafirlerimizi ağırlamaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz son iki yıla oranla, Almanya, İspanya ve Doğu Avrupa ülkelerinden daha fazla turisti konuk edeceğiz. Diğer taraftan, Rusya ve Ukrayna’dan gelecek misafirlerimiz de yüksek bir talep gözleniyor” şeklinde konuştu.