BAŞKAN,KİRİŞ MAHALLESİNDEKİ OTELCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kiriş’te faaliyet gösteren turizm tesislerinin temsilcileriyle bir araya gelerek, sektörün ve Kiriş Mahallesi’nin sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıya, Başkan Topaloğlu’nun yanı sıra Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Şener Gürler, Kemer İşadamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, Kemer Esnafları ve Turizmciler Derneği (KESDER) Başkanı Abdullah Çilengir, otelciler ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda, turizmde yaşanan olumsuzluklar, Kiriş Mahallesi’nin alt yapı sorunları, esnafın genel sıkıntıları, elektrik kesintileri, aydınlatma sorunu, fazla aktivite alanlarının olmaması sıkıntısı, teknelerin sahillere fazla yaklaşması, otopark sorunu, yağmur suyu drenaj hattı sıkıntısı gibi konular konuşuldu.

Başkan Topaloğlu, yaptığı konuşmasında, toplantının yapılma amacının bölgedeki turizmcilerle bir araya gelerek tanışmak, kaynaşmak ve bölge sorunları ile ilgili ortak çözüm kararlarının alınması olduğunu söyledi.Topaloğlu, bölgede yaşanan arıtma sorunu ile ilgili bakan beyle iki defa yüz yüze konuştuklarını, 2020 yılında bu konuya el atacaklarını söylediklerini bildirdi.

Toplaoğlu, esnafın kış aylarında zor günler geçirdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Bölgemizde kış aylarında turizm potansiyeli düşük olmasından dolayı esnafımızın belli sıkıntıları oluyor. En ufak bir eşyayı bile almak için Antalya’ya gitmeyelim. Alışverişlerimizi Kemer’den yaparsak herkes mutlu olur. Bölgemize sahip çıkalım. Eğer yaşadığımız yere sahip çıkarsak, onlar da bize sahip çıkar.”

Bölgede yaşanan bütün sorunlarla ilgili üzerlerine düşen neyse yapmaya hazır olduklarını aktaran Başkan Topaloğlu, diğer sorunların çözümü için de gerekli yerlerle iletişime geçeceklerini sözlerine ekledi.

KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez ise KEMİAD ile Uras Oyun Platformu işbirliğinde hazırlanan oyun ile hem Pegasus efsanesinin canlandırılması hem de Kemer’de görülmesi gereken yerlerin turiste gezdirilmesi hedeflendiğini söylerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

KESDER Başkanı Abdullah Çilengir de 5-6 yıldır Başkanımız Topaloğlu’nun yaptığı toplantıların yapılmasını beklediklerini ve toplantıları yapmasından dolayı kendisine teşekkür ederek, “Biz bu toplantıları 5-6 yıldır bekliyorduk. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Esnafın sorunları çok. Esnafın kendi hataları da çok. Bunların hepsinin üstesinden el ele vererek geleceğiz.” diye konuştu.

KETOB Başkanı Şener Gürler de otelciler birliği olarak bölge sorunlarının çözümü için her zaman destek vermeye hazır olduklarını aktardı.