BAKAN KURTULMUŞ TROİA MÜZESİ İLE ANTİK KENTTE İNCELEMELERDE BULUNDU

BAKAN KURTULMUŞ TROİA MÜZESİ İLE ANTİK KENTTE İNCELEMELERDE BULUNDU
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve AK Parti #Çanakkale #Milletvekili Ayhan Gider ile birlikte #TroiaMüzesi çalışmalarını yerinde inceleyen Bakan Numan Kurtulmuş yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı. 2018 yılı içinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılması planlanan Troia Müzesi’nin ardından #Troia Antik Kenti’ni gezen Bakan Numan Kurtulmuş, Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan’dan antik kent hakkında bilgiler aldı.


Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Troia Antik Kenti girişinde yapımı son aşamaya gelen ve bu yıl içinde açılması planlanan Troia Müzesi ile antik kentte incelemelerde bulundu.

Ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “#2018TroiaYılı ile Troia’nın hem Türkiye’de, hem de dünyada en iyi şekilde tanıtacaklarını belirterek, “Türkiye’ye karşı son zamanlarda artırılan Türkiye karşıtlığını bertaraf edecek önemli bir tanıtım atağına geçiyoruz. Onun için 2018 Troia Yılı’nın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yaz aylarında Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açılışını yapacağımız Troia Müzesi’ni ziyaret ettik. Son düzenlemeleri yerinde inceledik. İnşallah orası da Türkiye'nin en değerli, en önemli müzelerinden birisi olacak” dedi.