BAKAN ERSOY, MOSKOVA’DAKİ TÜRKİYE FESTİVALİ’NE KATILDI

Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da bu yıl ikincisi organize edilen “Türkiye Festivali” muhteşem bir başlangıç yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un katıldığı festival, birbirinden farklı aktivite ve organizasyonlarla Rus halkına renkli bir gün yaşattı.

BAKAN ERSOY, MOSKOVA’DAKİ TÜRKİYE FESTİVALİ’NE KATILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) koordinasyonunda, TÜRSAB başta olmak üzere turizm STK’ları, valilikler, belediye başkanlıkları kalkınma ajanslarının katkıları ve özel sektörün katılımıyla organize edilen Türkiye Festivali’nin ikincisi 10-12 Ağustos 2018 tarihlerinde Moskova’da gerçekleştiriliyor. Geçen sene, 153 bin kişinin ziyaret ettiği festival, yine Moskova’nın önemli parklarından Krasnaya Presnya’da yapılıyor. Krasnaya Presnya Parkı’nda konser, gösteri, gastronomik ve kültürel sunumların yapıldığı Türkiye Festivali, üç gün boyunca Rus halkı ile buluşarak Türkiye’nin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacak. 

Moskova’da Türkiye esintisi

23 otel, 4 tur operatörü ve 10 bölgenin katılım gösterdiği Türkiye Festivali, saat 12.00’da (10 Ağustos 2018) başladı. Festivalin ilk saatlerinden itibaren Rus halkının büyük bir ilgisi ile karşılaşan Türkiye Festivali, değişik etkinliklerle Moskova’ya Türkiye esintisi getirdi. Moskova’da çalışma günü olmasına rağmen yoğun ilgi ile karşılaşan Türkiye Festivali, haftasonu gerçekleştirilecek etkinlikleri ile Moskova’da Türkiye adına önemli bir tanıtım çalışmasına imza atmış olacak.

Bakan Ersoy, Türkiye Festivali’nde

Türkiye Festivali’nin ilk gününde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da festival kapsamında çalışmalar yapan turizmcileri yalnız bırakmadı. Tek tek stant ve çadırları gezen Bakan Ersoy, festivalde görev yapan turizmcilere başarılar diledi. Bakan Ersoy daha sonra organizasyon kapsamında düzenlenen kokteyle katıldı. Kokteyle başta TÜROFED Başkanı Osman Ayık olmak üzere turizm STK’ları, belediye başkanları, ticaret odaları ve otel yöneticileri gibi kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılım gösterdi.

Bakan Ersoy: “Sonuç veren bir etkinlik”

Kokteylde basın mensuplarıyla da bir araya gelen Bakan Mehmet Ersoy, Türkiye Festivali’nin diğer ülkelere örnek olduğunu söyledi. Türkiye Festivali için “Sonuç veren bir etkinlik” diyen Bakan Ersoy, “Bu festivalin en önemli farklılığı halka dokunmasıdır. Geçen sene ilki yapılan ve büyük ilgi gören festivale bu sene daha fazla ilgi bekliyoruz. Festivaller, ülkelerin birbirine olan ilgisine bağlıdır. Bize ilgi gösteren ülkelerde bu tür festivaller yapılabilir” diye konuştu.

“Bu organizasyon daha da büyüyecek”

Bakan Ersoy, daha sonra turizmcilerle Türkiye Festivali Ana Sahnesi’nde Rus ziyaretçilere seslendi. Rus halkına Türkiye Festivali’ne gösterdikleri ilgi için teşekkür eden Bakan Ersoy, “Sizin gösterdiğiniz ilgi ile bu organizasyon daha da büyüyecektir. Bu organizasyonun amacı sadece turizm değildi. Türkiye Festivali sayesinde Türkiye’nin renklerini sizler de göreceksiniz. 3 günlük festivalin keyfini çıkarmanızı diliyorum” dedi.

Bakan Mehmet Ersoy, Ana Sahne’de Türkiye tatili için yapılan kura çekimine katıldı…