BAKAN ERSOY:KEMER’DE ARITMA KAPASİTELERİNİN ARTTIRILMASI GEREKİYOR!

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kemerli otelciler ile bir araya geldi. Bakan Ersoy, KETOB (Kemer Turistik Otelciler Birliği ) üyeleri ile birlikte Crystal De Luxe Resort Otel’de bir araya gelirken, bölge ihtiyaçlarının neler olduğunu bildiklerini ve kapasite artımını da dikkate alarak öncelikli olarak bölgedeki yatırımcılar ile birlikte arıtmalarda kapasite artırımına gideceklerini söyledi.

Sezona kadar hızlı bir şekilde bölgedeki yatırımları sonuçlandıracağız!

Bakan Ersoy’a Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Balkanı Menderes Türel de eşlik ederken, toplantı öncesi Kemer’deki arıtmaları da ziyaret eden Bakan Ersoy toplantı sonrası basına açıklamalarda bulundu.
Bakan Mehmet Ersoy, “ Bugün Antalya’ya günü birlik bir ziyarette bulundum. Antalya’da turizm çok hızlı gelişiyor. Sayıklar çok ciddi yükseliyor. Bizim de öncesinden artacak potansiyel rakamlara karşı, hızlı bir şekilde önlem almamız gerekiyor.  Bakanlığımızın katkıları ve koordinasyonunda, Antalya Büyükşehir Belediyemizin üstlendiği projelere bizde destek olmak amacıyla buraya geldik. Sayın Valimiz de bu konularda gereken denetimleri yapıyor. Sezonun yavaşladığı şu dönemde bölge yatırımcıları ile de görüşerek, onların da katkılarını alarak hızlı bir şekilde turizm bölgelerimizde alt yapı sorunlarını veya oluşabilecek potansiyel sorunları, oluşmadan önce çözmek için rutin ziyaretlerimizden bir tanesini yapıyoruz. Sık sık da bu ziyaretlerimize devam edeceğiz. Sezona kadar hızlı bir şekilde bölgedeki yatırımları sonuçlandıracağız” dedi.

Belek’de ilkini yaptık şimdi sıra Kemer’de…

Bölgedeki ihtiyaçları bildiklerini de dile getiren Ersoy, “ Biliyorsunuz bu bölgede kapasite artıyor. Ana sıkıntımız arıtmalar. Arıtma kapasitelerinin de arttırılması gerekiyor. Bununla ilgili yatırımcı arkadaşlarımız ile beraber yatırım projelerini oluşturduk. Bunu da hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Bunun ilk örneğini Belek’de yapmıştık. Bunun ikinci örneği inşallah Kemer’de olacak. Sonrasında bunu bütün kıyı bandına yayacağız” diye konuştu.