BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN ALMAN TURİSTLERE DAVET

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN ALMAN TURİSTLERE DAVET
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Almanya ilişkileri konusunda olumlu mesajlar verdi. Her iki ülkenin de ilişkileri normalleştirmeye hazır olduğunu belirten Bakan, Almanlara "Türkiye'ye gelin" çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ankara'da Alman haber ajansı dpa'nın Türkiye-Almanya ilişkilerine yönelik sorularını yanıtladı. Turizmden, AB üyeliği ve gazeteci Deniz Yücel'in tutukluluğuna kadar gündemdeki sorunları değerlendiren bakan, hükümetler arasındaki sorunların halkları etkilememesi gerektiği mesajı verdi.

Alman turistlere çağrı

Alman turistlere Türkiye'de yeniden tatil yapmaları çağrısında bulunan Dışişleri Bakanı, "Türkiye güvenli bir ülke" dedi. Türklerin Almanları geleneksel anlamda "iyi dost" olarak gördüğünü hatırlatan Çavuşoğlu, "Devletler ve hükümetler arasında görüş ayrılıkları hatta sorunlar yaşanabilir. Ancak bu halklarımız arasındaki ilişkileri etkilememelidir" dedi.

Bakan, sözlerini "Ben Alman dostlarımıza ülkemize geri dönmeleri ve geçmiş yıllarda olduğu gibi tatillerinin tadını çıkarmaları çağrısında bulunmak istiyorum" şeklinde sürdürdü. Çavuşoğlu, Türkiye- Almanya ilişkileri ile ilgili olarak, "Her iki taraf da ilişkileri normalleştirmeye hazır" dedi. Bakan, 2018'in çok daha iyi bir yıl olacağı beklentisi içinde olduğunu vurguladı.

2016 yılında Türkiye'ye giden Alman turistlerin sayısında ciddi bir gerileme meydana gelmişti. 2015 yılında 5 milyondan fazla Alman turist Türkiye'ye giderken, bu sayı 2016 yılında 3 milyon 300 bine gerilemişti.