BAĞLIKAYA EMITT'TE PANELE KATILDI

Turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan EMITT Fuarı’nda, Bahattin Yücel moderatörlüğünde “Türkiye’deki Seyahat Acentacılığının Geleceği” başlıklı bir panel düzenlendi. 25 Ocak Perşembe günü gerçekleşen panele; TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya, Site Turkey Başkanı Kerim Sipahiler, Ekar Tur’un Sahibi Zehra Sönmez ve Posta Gazetesi Yazarı Yazgülü Aldoğan katıldı.

Seyahat Acentalarının yaşadığı güçlüklerin kapsamlı bir şekilde ele alındığı panelde, sektördeki sorunları ortadan kaldırmak adına oluşturulan çözüm önerileri katılımcıların değerlendirmesine sunuldu.

Teknolojiye uyum önemli

Panelde dikkat çekici açıklamalar yapan TÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya, sektör olarak çağın gerisinde kalmamak için teknolojiye uyum sağlanması gerektiğinin önemine değinirken, bu alanda gelişim kat etmek için ellerinden geleni yapacaklarını ve mesleklerine sahip çıkacaklarını söyledi.

Seyahat acentasız bir gelecek düşünemediğini ifade eden Bağlıkaya, “Seyahat Acentalarının geleceğine çok güveniyorum. Bu yüzden TÜRSAB Başkanlığı'na adaylığımı koydum” dedi.



Pasta giderek küçülüyor

Sektördeki haksız rekabet ortamının bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğinin önemine de değinen Firuz Bağlıkaya, havayolu şirketlerinin web sitelerinde seyahat acentalarından daha ucuza bilet satışı yapmalarını yasal yollarla engelleyeceklerini belirtti.

Seyahat acentalarının en büyük sorunlarından bir diğerinin ise taksitle belge satışı olduğunu söyleyen Firuz Bağlıkaya, her gün yeni iki acenta kurulduğuna dikkat çekerken, buna karşın pastanın giderek küçüldüğünü belirtti. Başkan adayı, başa geldiklerinde yeni acenta kurulmasını çok zorlaştıracaklarını söyledi.

Tunanistan-Türkiye karşılaştırması

Yazgülü Aldoğan’ın, Yunanistan’ın Türkiye’ye kıyasla daha güvenli ve ekonomik olduğu için turistler tarafından tercih edildiği açıklamasına da yorum getiren Başkan adayı, “ Ben hem Türkiye’ye hem de Yunanistan’a operasyon yapıyorum. Ufak tefek farklar dışında satış fiyatlar aşağı yukarı aynı.

Güvenlik meselesine gelince; Orta ve Kuzey Avrupa pazarında Türkiye ve Yunanistan’a olan bakış açısı aynı. Gece hayatı belki bizden daha cazip olabilir ancak bizim verdiğimiz otel ve hizmet kalitesiyle rekabet edemezler ” diye konuştu.



Engelli turistlere kolaylık

Aldoğan’ın “TÜRSAB yönetimi güvenlik gerekçesiyle seçimi erteliyor, peki yabancı turisti nasıl ülkeye çağıracak?”  sorusu ise, katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

Panele katılan bir meslektaşının, engelli ve yaşlı turistler için verilen hizmetin çok yetersiz olduğunu hatırlatması üzerine tekrar söz alan Başkan adayı, bu anlamdaki eksiklikleri ve mağduriyetleri gidermek adına gereken adımları atacaklarını ifade etti.

Yeni dönemin tüm sektöre hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Firuz Bağlıkaya, meslektaşlarına 24-25 Şubat’ta gerçekleşecek olan TÜRSAB 23. Olağan Genel Kongresi’ne katılıp, oy kullanmaları yönünde çağrıda bulundu.