AVRUPADAKİ MÜSLÜMANLARIN TATİL TERCİH TÜRKİYE OLDU

Avrupa da yaşayan Müslümanları tatil için tercih Türkiye’deki helal oteller oldu.

AVRUPADAKİ MÜSLÜMANLARIN TATİL TERCİH TÜRKİYE OLDU

 Pandamiye rağmen Türkiye Halel turizm de büyüme devam ediyor!

Türkiye ye rakiplerini geride bıraktı özellikle helal turizmde ileride olan Malezya, BEA, katar S Arabistan daha önde bulunan ülkeleri geride bıraktı Türkiye gelen Müslüman turist sayısı 7, 5 milyon ulaştı. Turizm bakanlığı güvenli turizm uygulaması ile Avrupa’da yaşayan Müslümanlar Türkiye tercih etti.

Halalhotelcheck.com gelen rezervasyonların öncellikle tercih ettikleri helal otellerde aranan özellikler bayanlara özel ayrı plajlar ve havuzlar olması baylara ayrı plaj ve havuzların olması bu yanı sıra aileler için ayrı olmasını tercih ediliyorlar. Türkiye yi tercih eden Avrupa yaşan Müslümanlar En çok geldikleri ülkeler de Başta Fransa, İngiltere, Almanya, Belçika, Hollanda gibi ülkeler de geliyorlar.

Avrupa’daki yaşayan Müslümanlar Türkiye tercih etmesi bir diğer sebebi Türk mutfağı helal yiyecek ve içecekler açık büfelerde servis edilmesi Türkiye’de zengin kültürel mirasa sahip olması, bunu yansıra Türkiye de helal otellerin sayıların artması ve helal konsepte 5 yıldızlı hizmetler sunulması Avrupa’daki Müslümanlar için cazip hale geldi.halalhotelchek.com yapılan rezervasyon değerlendirmesinde Avrupa’daki Müslümanlar Türkiye gelenlerin çoğunluğu Aileler olup yaz sezonu Antalya ,Alanya ,Marmaris Bodrum önde gelen şehirlerimize gelmekte ayrıca gezi ve kültürel turla da ise Kapadokya, İstanbul, Trabzon ve Doğu Anadolu daki şehirler oluşmakta.