AVRUPA’NIN EN ÇOK ZİYARET EDİLEN ŞEHİRLERİ ARASINDALAR

Avrupa’nın en çok ziyaret edilen şehirleri belli olurken, Türkiye’den İstanbul ve Antalya’nın ilk 10’da yer alması dikkat çekti.

AVRUPA’NIN EN ÇOK ZİYARET EDİLEN ŞEHİRLERİ ARASINDALAR

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, Avrupa’da en çok ziyaret edilen şehirleri konu alan araştırmayı inceledi. PRNet’in Euromonitor International verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’den İstanbul ve Antalya’nın en çok ziyaret edilen ilk 10 şehir arasında yer alması dikkat çekti. 2017 yılında en çok misafiri ağırlayan şehir ise İngiltere’nin başkenti Londra olarak görüldü. Londra’nın ilk sıraya yerleştiği bu raporda İstanbul dördüncü, Antalya’da dokuzuncu sırada yer aldı. Ziyaretçi sayısı ile ilk 10’a yerleşen diğer şehirler ise; Paris, Roma, Prag, Barselona, Milan, Amsterdam ve Viyana olarak saptandı.

BACASIZ SANAYİ MEDYADA GENİŞ YANKI BULDU

PRNet ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. 2018 yılı içerisinde turizm ve seyahat başlıkları altında 301 bin 551 haber yansıması tespit edilirken 2017 yılındaki haber adetlerinin 268 bin 755 olduğu görüldü. 2018 yılında ülke genelinde yaşanan turizm hareketliliğinin, haber adetlerindeki artışla bu hareketliliğinin medyada da geniş yansıma bulduğu görüldü.