ATSO BAŞKANI DAVUT ÇETİN: 2018'DE, 2017'YE GÖRE %25 ARTIŞ BEKLİYORUZ!



ATSO ( Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ) Başkanı Davut Çetin yaptığı açıklamasında Kemer’deki üyelerine seslenerek, “2018, 2017’e ye göre bizim elde ettiğimi verilere göre % 25 bir artış olacağı yönünde. Bu artışın bir kısmı da Avrupa’dan olacak. Bu anlamda hem Avrupa’daki artışın hem de Rusya’dan gelecek turist sayısının artacağını Kemer’e büyük faydasının olacağını düşünüyorum. Kemer’in bu konuda hazırlanması gerekiyor. Üstümüze düşecek bir şey varsa, bizden beklenen bir şey varsa gerçekten istesinler, söylesinler hep beraber yapmaya da hazırız” şeklinde konuştu.

Önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Turizm Yazarı Halil Öncü’ye açıklamalarda bulunan Davut Çetin, Antalya adına önemli çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, yaptıkları çalışmaların Antalya geneline yansıdığını bundan Kemer’inde büyük ölçüde faydalandığını söyledi.

Çetin, “ Biz sadece Kemer, biz sadece Korkuteli, sadece Elmalı, sadece Serik ile ilgili çalışma yapmıyoruz. Spesifik olarak bize bağlı İlçeler ile temsilcilerimiz vasıtasıyla verilecek hizmetler ile ilgili çalışmalar yapıyor. Zaten Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Antalya’nın geneli ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu yaptığımız çalışmalar da tabii ki, en çok Kemer’e, Serik’e yarıyor. Çünkü biz turizmin gelişmesi ile ilgili, şehre nasıl katkı koyarız konusunda çalışıyoruz. Biz direkt Kemer’i konuşmadığımız için, Kemer’deki üyelerimiz Kemer’le ilgili bir şey yapılmıyormuş gibi düşünebilir. Fakat Antalya’ya gelen her turistten Kemer’de yararlanıyor. Şehre koyduğumuz her katkıdan Kemer’in de çok büyük katkısının olduğunun farkındayım. Kemerle ilgili bir şey yapılmıyor sözlerine de şunu söyleyebilirim. Kemer’e geçen yıl gelmiştim. Daha önceki yıl kriz döneminde Kemer’le ilgili çalışmalar yaptık. Kiraların düşürülmesi ile ilgili, kiraların TL’ye dönmesi ile ilgili o dönem Belediye Başkanı dahil tüm turizmci arkadaşlar ile ilgili görüşmeler yaptık. Yani biz bunların hepsini yapıyoruz aslında. Ama orada, o hissiyat konusunda haklı olabilirler. Kemer’le ilgili direkt konuşulmadığı için bu konuda bunları söyleyebilirler. Ama biz her zaman söylediğim gibi Antalya’nın geneli ile ilgili tüm çalışmalar yapıyoruz””dedi.



Bu yıl da daha iyi bir yıl olacağı şu anki rezervasyonlardan görünüyor!

2018’e büyük umutlarla hazırlandıklarını belirten Çetin, özellikle Kemer’in bu konuda daha da çok hazırlanmasının gerektiğini de ifade ederek, “ 2018’e çok ciddi hazırlanmamız lazım. Özellikle de Kemer’in hazırlanması lazım. Bizde elimizden gelen katkıyı koyalım. Oradan bir talep gelirse tabii ki bizde her türlü katkıyı koyarız. Kemer’in Liman Caddesini, Atatürk Caddesini iyi bir anlamda turizme hazırlaması gerekiyor. Çünkü turistin oraya geldiğinde daha güzel bir cadde ve daha güzel bir hazırlık görmesi lazım. Bildiğim kadarı ile Büyükşehir Belediyesinin bir çalışması var. Cadde çalışmasını yapıyorlar. Umarım orada güzel bir cadde çıkar. 2018’in beklentisi de 2017’nin çok daha üzerinde geçeceğidir. 2016 kötü bir yıl geçirdik. 2017’de 2015 rakamlarını yakalamaya çalıştık. Bu yıl da daha iyi bir yıl olacağı şu anki rezervasyonlardan görünüyor. 2018, 2017’e ye göre bizim elde ettiğimi verilere göre % 25 bir artış olacağı yönünde. Bu artışın bir kısmı da Avrupa’dan olacak. Bu anlamda hem Avrupa’daki artışın hem de Rusya’dan gelecek turist sayısının artacağını Kemer’e büyük faydasının olacağını düşünüyorum. Kemer’in bu konuda hazırlanması gerekiyor. Üstümüze düşecek bir şey varsa, bizden beklenen bir şey varsa gerçekten istesinler, söylesinler hep beraber yapmaya da hazırız” diye konuştu.