ATAV, PATARA TANITIMI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege ve Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Antalya Konsoloslar Platformu üyeleriyle bir araya gelerek, 2020 Patara yılı kapsamında gerçekleştirilebilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

ATAV, PATARA TANITIMI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, “Amacımız Likya birliğinin başkenti Patara’yı dünyaya tanıtmak” dedi.

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege ve Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Antalya’da görev alan başkonsolos, konsolos ve fahri konsoloslardan oluşan Antalya Konsoloslar Platformu üyeleriyle bir araya geldi.

“Amacımız, Patara’yı dünyaya tanıtmak”

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, uluslararası anlamda Antalya’nın yüzü olan fahri konsoloslarla Patara yılı kapsamında neler yapılabileceğini konuştuklarını dile getirdi. Gül Ege, “Toplantımıza katılan fahri konsoloslarla, temsil ettikleri ülkelerin yoğun turist alan bölgelerinde Patara yılı tanıtımı yapılması gerektiğini konuştuk. Patara’nın yurt içi tanıtımı kadar yurt dışında tanıtılması da büyük önem arz ediyor. Amacımız, Likya birliğinin başkenti Patara’yı dünyaya tanıtmak” diye konuştu.

Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık ise, “Antalya’mızın çok değerli fahri konsoloslarıyla yaptığımız toplantıda, 2020 Patara Yılı tanıtımında yurt dışı bağlantılı etkinliklerde neler yapılabilir konusunda değerlendirmelerde bulunduk. Tüm konsoloslardan çok değerli fikirler geldi ve Antalya’da temsil ettikleri ülkelerle bağlantılı olarak bu yılın tanıtımı için birçok konuda adım atma kararını bildirdiler. İşbirliğimizin bu özel yılın tanıtımı için çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.