ARMAĞAN AYDEĞER:ÇANAKKALE OLARAK İZMİR’DE ÖNEMLİ BİR TANITIMA İMZA ATTIK!



Aydeğer, Travel Turkey İzmir Fuarı’na Çanakkale Valiliği koordinasyonunda 300 m2.lik ve aynı zamanda 65 m2.lik ÇATOD ve özel işletmelerin stantlarıyla birlikte birçok noktada yer aldıklarını belirtirken, “ Fuarın girişinde fuaye alanında da 2018 Troia yılını tanıtan özel bir standımız da yer aldı. Travel Turkey Fuarını, özellikle iç Pazar olarak önemli bir fuar olarak görüyoruz. Anadolu’nun birçok noktasından seyahat acenteleri geliyor. Bu sene bilindiği gibi Ukrayna partner ülke. Fuarın birinci günü Ukrayna ile Çanakkale arasında karşılıklı turizm ilişkilerinin artırılması için önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Özellikle bu yıl sayıları bir milyon 250 binleri bulan Ukraynalı turistin Çanakkale’de daha fazla yer alması için çalışmalarımız olacak. Önümüzdeki süreç içerisinde ilgili muhataplarımız ile Çanakkale’de bir ilk oturum gerçekleştireceğiz. İkili işbirliklerimiz devam edecek. Özellikle havayolu bağlantıları ve tur operatörlerinin içerisinde Çanakkale’nin bulunması  ve yer alması için çalışmalarımız başladı” dedi.


Çanakkale'nin dinamik turizmcilerinden, GTP Turizm A.Ş. ortakları ÇATOD ( Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği ) Başkanı Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik ile 2018 Troia yılında gelinen son durumu konuştuk.

2018 Troia yılı bir Türkiye projesidir!

2018 Troia yılı olması vesilesi ile Tarvel Turkey fuarında Çanakkale çok güçlü bir şekilde temsil edildiğini de dile getiren Armağan Aydeğer,” Bu çerçevede fuarın açılış konuşmalarında Sayın Bakanımız da Troia yılının da tüm dünyada önemli bir heyecan yapacağına vurgu yaptı. Bu da bizim için çok önemliydi. 99 tane uluslar arası fuarda Troia ana tema olarak yer alacak. Birde bunun yanında en önemli konulardan bir tanesi de Troia Müzesinin açılışı. Bu çerçevede 2018 yılının ortalarında veya 3.çeyrek başında Troia müzemizde açılmış olacak. 2018 Troia yılı çerçevesinde bölgede çok sayıda alt ve üst yapıda çalışmalar yapılıyor. Müzemizin yanı sıra yeni kültür rotaları, yürüyüş rotaları, yeni tur güzergahları ve yeni müzeler, alternatif turistik atraksiyonlar gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra yıl boyu, kültür, sanat, spor, eğitim ve bilim dallarında uluslararası etkinlikler planlanıyor. Bununla birlikte ilginin Çanakkale ve Ülkemize çekilmesi amaçlanıyor.  2018 Troia yılı bir Türkiye projesidir. Çünkü Troia yılı projesi ile Çanakkale’ye gelecek olan turistlerin, ortalama konaklama süresi bir buçuk gündür. Ama bu turistlerimiz Antalya veya İstanbul’a geldiğinde üç dört gün en azından bu bölgelerde kalacaklar, Bergama’da, Efes’de, Kapadokya’da daha birçok noktada kalacaklar. Dolayısı ile Troia yılı ile ülkemize gelecek olan her bir turist ülkemizde en az 10-15 gün konaklamanın ürünü olarak burada yer alacak. Tüm turizm camiası olarak Troia yılına sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum. Troia dünyanın en çok bilinen kültürel mirası alanı. Dünyada da çok ciddi bir heyecan üremiş durumda. Londra fuarında da bunu çok ciddi olarak yaşadık. İnşallah bunun devamını hep birlikte yaşayıp göreceğiz”diye konuştu.


Bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen “Travel Turkey İzmir Fuarı”nın yıldızı Çanakkale oldu. Travel Turkey İzmir Fuarı’na Çanakkale Valiliği koordinasyonunda 300 m2.lik ve aynı zamanda 65 m2.lik ÇATOD ve özel işletmelerin stantlarıyla birlikte birçok noktada Çanakkale vardı.