ANTALYA KENT MÜZESİ KOMPLEKSİ AÇILIYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı.

ANTALYA KENT MÜZESİ KOMPLEKSİ AÇILIYOR

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Böcek, proje kapsamında eski stadyum yerine yapılan park alanının Cumhuriyet Bayramı öncesinde açılması için hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti

Seçimlerden önce çalışmaları duran Antalya Kent Müzesi Projesi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatıyla tekrar başladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yıkılan stadyum alanını kaplayan Kent Müzesi Kompleksi’ndeki çalışmaları inceledi. Projenin Antalya için son derece önemli olduğunun altını çizen Başkan Böcek, “Cumhuriyet bayramından önce burayı bütün halkımızın hizmetine açacağız” dedi.

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Yüklenici firma sahibinden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Böcek, göreve gelir gelmez bu önemli projenin gerçekleşmesi için toplantılar yaptıklarını belirterek, “Aslında 2017 yılında ihalesi yapılan bir yerdi. Zaman zaman belediyemizin bütçe sorunları dolayısıyla biraz haklı olarak yüklenici firma işi bırakmayı bile düşündü. Ancak biz görüşmelerimizde siz bırakmayın, merak etmeyin hep birlikte güzel şeyler yapacağız dedik. Sağolsunlar onlar da bizi kırmadı. Çalışmalar yeniden başladı ve son hızıyla da devam ediyor” dedi.

YENİ BİR YAŞAM ALANI OLUŞACAK

Alanı bir an önce Antalya’ya kazandırmak için yoğun bir çalışmanın sürdüğünü belirten Başkan Böcek şunları söyledi; “Cumhuriyet bayramından önce burayı bütün halkımızın hizmetine açacağız. Burada halkımız için bir yaşam alanı oluşturacağız. Devlette devamlılık esastır. Antalya’mızın talebi, isteği doğrultusunda halkımızın, şehrimizin yararına olacağını düşündüğümüz bütün projeleri burada bu örneği yaşadığımız gibi tamamlayacağız. Nekropolalanı ve Doğu Garajı Projesi de oradaki esnafımızın ve halkımızın çoktandır beklediği, bizim de bitirme gayretinde olduğumuz bir yer. Burayı da yılbaşında tamamlayacağız.”

PROJENİN GEÇMİŞİ

Alanda ilk çalışmalar 2002 yılında başladı. Üzerinden 4 belediye başkanı dönemi geçen projenin, son olarak Haziran 2017’de 360 gün süreli ihalesi yapıldı. İnşaatın 360 günde tamamlanamaması üzerine 400 günlük süre uzatımları verildi. İhale mevzuatına göre Haziran 2019’da projenin bitmesi gerekiyordu. Ancak geçtiğimiz Mart ayında yüklenicinin tasfiye işlemi belediyeye ulaştı ve çalışmalar durdu. Büyükşehir Belediyesi iki bakanlığa yüklenicinin bu isteğini iletti. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, inşaatın uzun süredir durmasının Antalyalıları çok yorduğunu ve üzdüğünü ifade ederek, yükleniciyi tekrar projeye devam etmesi konusunda ikna etti ve yüklenici projeye devam kararı aldı.

ALTINPORTAKAL’DA AÇIK HAVA GÖSTERİMLERİ

Kent Müzesi Kompleksi’nin ilk etabında yıkılan eski stadyum yerine yapılan park alanıCumhuriyet Bayramı öncesinde 26 Ekim’de başlayacak Altın Portakal Film Festivali’ne yetiştirilecek. Altın Portakal Film Festivali kapsamında açık havada yapılacak film gösterimlerinin bir adresinin de burası olması planlanıyor. Alandaki bin kişilik nostaljik tribünün önüne ekran kurularak ve film gösterimleri yapılacak.

SÜREÇ TAMAMLANACAK

Kent Müzesi Projesi kapsamında 6 müze yer alıyor. Bu 6 müzeden bir tanesi eski spor salonunun olduğu alanda yer alacak ancak burası şu an beklemede. Yerin mülkiyeti ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yazışmalar devam ediyor. 2002’den beri başlayan bir süreçte projenin üçte ikilik kısmının bir ay sonra, geri kalan kısmının da Mart ayı civarında tamamlanmasını öngörülüyor.