ANTALYA'DA 2018 YILI PERGE YILI



Gerçekleşen açılışa  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya AK Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı, turizmciler ve çok sayıda davetli katıldı. İç işleri Bakanlığı'nın bir toplantısı nedeniyle Gaziantep’te bulunan Antalya Valisi Münir Karaloğlu  açılışa video konferans sistemiyle katıldı.



ANTİ KENTTTE "2018 PERGE YILI" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Antalya'nın Aksu ilçesindeki Perge Antik kenti, 2018 Yılının Tarihsel Miras Teması oldu. Her yıl farklı bir antik kent, önümüzdeki yıllarda tarihsel miras konsepti belirlenecek. Yapılan tanıtım çalışmaları ile Perge Antik Kenti'ni, bu sene daha çok kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.Akdeniz Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından koordinasyone edilen çalışmalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklendi. Açılış programı etkinlikleri arasında, Devlet Opera ve Balesi’nin Perge Özel dans gösterisi ve barok müzik dinletisi de yapıldı.





2018 Perge yılının önemine dikkat çeken ve açılış ile ilgili turizm dosyasına açıklamalarda bulunan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı şunları söyldi  'Antalya’da doğal güzelliklerimiz, deniz, güneş, kumun yanında tarihi ve kültürel değerlerimizin de tanıtılması için bu yıl bir farkındalık yaratma noktasında çalışma başlattık. Bu noktada Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve AKTOB’un işbirliği ile Antalya’da Perge Yılı ilan ettik. Böylece 2018 yılının sezon açılışını Perge’de yapmaya karar verdik. Buradaki amacımız Perge’nin, Antalya’daki diğer tarihi yerlerin tanıtılmasını sağlamak ve ziyaretçi sayısını arttırmak’ dedi.