ALMANYA'DAN UÇAKLA YURTDIŞINA ÇIKIŞLAR 56 MİLYON DÜŞTÜ

Avrupa’da yurtdışına en çok turizm amaçlı çıkış yapan ve en fazla tatil harcaması yapan ülkesi Almanya’da Covid, yurtdışı çıkışları bıçak gibi kesti.

ALMANYA'DAN UÇAKLA YURTDIŞINA ÇIKIŞLAR 56 MİLYON DÜŞTÜ

Avrupa’da yurtdışına en çok turizm amaçlı çıkış yapan ve en fazla tatil harcaması yapan ülkesi Almanya’da Covid, yurtdışı çıkışları bıçak gibi kesti.

Türkiye, İspanya, İtalya ve Fransa’ya olan havayolu ile çıkışlar % 70’in üzerinde gerilerken Yunanistan’daki düşüşler biraz daha ılımlı kaldı. Kanarya Adaları da kısmen daha az düşüş yaşadı.Turizmdatabank.com’un, Alman federal istatistik ofisi Destatis tarafından açıklanan verilerden derlediği verilere göre, 2020 yılı 9 aylık dönemde ülkeden havayolu firmalarıyla yurtdışına yapılan uçuşlar % 71,5 daraldı.

Almanya’dan çıkışlar ne kadar düştü?

Destatis verilerine göre, 2020 yılının 9 aylık döneminde, yurtdışına uçuş yapan kişi sayısı 56 milyon dolayında kayıp yaşadı. Almanya’dan Avrupa ülkelerine yapılan havayolu ile çıkışlarda da 44 milyon azalma oldu. En çok çıkışların yapıldığı Almanların gözde tatil destinasyonlarından; İspanya, Türkiye, Fransa ve İtalya’ya olan çıkışlarda ortalama % 74 daralma oldu.

Almanların İspanya ve Türkiye’ye uçuş talebi ne oldu?

BM Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) verilerine göre; Alman turistlerin en çok tercih ettiği destinasyonlardan İspanya’ya uçakla gelen yolcu sayısı, 9 aylık dönemde % 75,1 azalarak 2,82 milyona geriledi. Almanlar arasında en popüler ikinci tatil yeri olan Türkiye’ye uçaklarla yapılan çıkışlar da % 70,7 daralarak 1,88 milyona düştü.

Diğer yandan 2020’de uçakla İtalya’ya yönelen Alman turist ve ziyaretçi sayısı da % 76,2 azalışla 1,41 milyon dolayında gerçekleşti. Alman seyahat acenteleri operatörlerinin en fazla satış yaptığı pazarlardan Yunanistan’da uçakla gelen ziyaretçi sayısı % 61,5 düşüşle 1,3 milyona geldi.Öte yandan Fransa’ya olan havayolu yolcu çıkışları da % 72,7 azalarak, 0,86 milyona indi.

Almanlar’ın turistik adalara ilgisi ne durumda?

Diğer yandan Almanların  Kanaryalar, Balear Adaları, Yunan adaları gibi destinasyonlara olan tatil ve ziyaret hareketleri de % 69 dolayında daralırken, en az düşüşler; Ynan Adaları ve Kanaryalarda yaşandı. Antalya’ya olan trafik de % 84 dolayında düştü.