ALMANYA'DAN TÜRK TURİZMİNE KORONAVİRÜS DESTEĞİ

COOP TRR Int. AG., Koronavirüs salgını nedeniyle zarar gören acentalar için yol gösterici bir kaynak hazırlarken,Türkiye’deki meslektaşlarıyla sıcak iletişimde bulunarak kriz yarın bitecekmiş gibi hazır bekliyor.

ALMANYA'DAN TÜRK TURİZMİNE KORONAVİRÜS DESTEĞİ

Almanya merkezli Avrupa Türk AcentacılarBirliği (COOP TRR Int. AG.),koranavirüs salgını dünya turizm hareketini olumsuz etkilemeye devam ederken, bu krizin etkilerini en aza indirgemek için çalışıyor.

Koronavirüs'ünAlmanya turizmine etkilerini en başından beri üyeleriyle her an iletişim içinde olarak anı anına takip ettiklerini açıklayan COOP TRR Int. AG. CEO'su Cumhur Sefer, herkesin endişeli bir bekleyiş halinde olduğunu hatırlattı. Sefer, "Başta dev tur operatörleri ve havayolu şirketleri olmak üzere turizm şirketlerinin birer birer faaliyetlerini askıya almasıbu endişeyi daha da büyüttü. Şu an Almanya'da hayat durmanoktasına geldi.Alman Seyahat Acentaları Birliği'nin (DRV), ülke genelinde acenta büroları ve tatil satış noktalarının kapanması gerektiğini duyurması da en son gelişme oldu"dedi.

Kim, hangi desteği alabilecek kılavuzu

Turizme yön veren dev şirketlerin Alman Federal Hükümeti’nden teşvik beklediğini kaydeden Sefer, onlarla çalışanacentaların durumunun ne olacağının ise belirsiz olduğunu ve çok fazla bilgi akışından kaynaklı bir kafakarışıklığı yaşandığınısavundu.
Sefer, "Aralarında bizim üyelerimizin de olduğu seyahatacentalarının kayıplarının nasıl karşılanacağına ilişkin herkes merak içinde. COOP TRR olarak takipçisiyiz, acentalarımıza doğru ve güvenilir bilgileri aktarmak için ne gerekiyorsa onuyapacağız. Resmi internet sayfamızda açtığımız ilgili bölümde 'kim, nereden, hangidesteği alabilecek?' sorusuna cevap veriyoruz. Böylelikle ortada dolaşan bilgi karmaşasının önüne geçerek, en doğru bilgikaynağı olacağız" diye konuştu.

Birlikte güçlüyüz!

Bundan yaklaşık dörtyılönce, Türk turizminin yine zor zamanlar yaşadığı günlerde COOP TRR olarak 'Birlikten Güç Doğar' sloganıyla yola çıktıklarını anımsatan CumhurSefer, şu anki krizde de birlik olmanın ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı. Sefer, "Bu salgının en az kayıpla ve sağlıkla atlatılması enbüyük dileğimiz.Herşey elbette birgün bitecek, işte o zaman hem tecrübelerimizle hem de yeniliklerimizle Türkiye turizmine Almanya'dan verdiğimiz desteğey enidenbaşlayacağız. Almanya'daki Türk kökenli acentaların kurduğu bir şirket olarak bünyemize  kattığımız tur operatörü Happy Holiday ve üye acentalarımız ile Türkiye turizmine yepyeni bir ivme kazandıracağız" yorumunu yaptı.

Türkiye'den turizm meslek örgütleri temsilcileri ve otelcilerin kendilerini sık sık arayarak Almanya'daki gelişmeleri sorduklarını dile getiren Sefer, şöyle konuştu: "En son gelişmeleri Türkiye'deki meslektaşlarımızla paylaşmaya ve yolgösterici olmaya çalışıyoruz. İlgi içinteşekkür ederiz. Onlara da söylediğimiz gibi, biz kriz yarın bitecekmiş gibi hazırız. Türkiye'deki tüm turizm şirketlerine, özellikle otelci meslektaşlarımıza,  kriz bittikten sonraki dönem için şimdiden hazırlık yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bu dönemi hazırlık yaparak ve planlayarak değerlendirirsek, kriz sonrasında çok daha çabuk faaliyete geçip kayıplarımızı en aza indirgeyebiliriz. Salgın control altına alınıp hayat normale döndüğünde turizm iştahı tekrar kabaracaktır"