ALMANYA'DA BÜYÜK TURİZM BULUŞMASI

COOP TRR, Türkiye'den ve Avrupa'dan turizmcileri 17 Kasım'da Almanya'nın Essen kentinde bir araya getiriyor. Türk turizmine katkı sağlayacak etkinlikte, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri, turizm meslek örgütleri başkanlarının yanı sıra seyahat acenteleri, tur operatörleri ve otellerle birlikte havayolu firmaları da yer alıyor.

ALMANYA'DA BÜYÜK TURİZM BULUŞMASI

Avrupa’daki Türk kökenli seyahat acentecilerini tek çatı altında buluşturan Avrupa Türk Seyahat Acenteleri Birliği (COOP TRR), Türkiye'den ve Avrupa'dan turizmcileri 17 Kasım Cumartesi günü Almanya'nın Essen kentinde düzenleyeceği etkinlikte bir araya getiriyor. COOP TRR bu organizasyonla, 2019 yılı için başta Türkiye-Almanya turizm ilişkileri olmak üzere Türk turizminin gelecek yılına projeksiyon tutmayı hedefliyor.

"Birlikten güç doğar" diyen COOP TRR CEO'su Cumhur Sefer, toplantıya Almanya’daki Türk kökenli seyahat acentelerinin yanı sıra İngiltere, Finlandiya, Hollanda, Belçika, Bulgaristan, Rusya gibi pek çok ülkeden 400 turizmcinin katılacağını söylüyor. Sefer, özellikle seyahat acentalarının ve tur operatörlerinin 2019 planlamalarının ve kontrat ön görüşmelerinin yapıldığı bir dönemde böyle bir organizasyon yaparak Türkiye'ye yönelik satışları arttırmayı amaçladıklarını vurguluyor. Bu etkinliğin 2019 planlamaları için güçlü bir zemin hazırlayacağını kaydeden Sefer, Almanya'da satışları doğrudan etkileyen ve yönlendiren reise büroların (seyahat acentaları) Türkiye turizmi için çok önemli olduğunun altını çiziyor.

COOP TRR CEO'su Fatih Şenel de bu büyük buluşma için TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Öger Tours, Flamingo Tours, Albena Hotels ve Sun Express’in desteğini almaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, katılımcılardan bazılarını şöyle sıralıyor:

"Anex Tour, LMX, FTI, ITT, V-Tours, Ruski Voyage, MedienPalette, JT Touristik, Wome Hotel, Aska Hotels, Limak Internatinal Hotels & Resorts, Paloma Hotels, Bera Hotel, Infox, Traffics, Swandor Hotels, OTTO, Annie Miller Last Minute, Villada Tatil, The Raga Hotel, Halalbooking.com, Ethno Kapital, Melia Hotels, 5 vor Flug, 4yourbooking, Ria, Vatanbooking.com, FMO International Airport, 7/24 Transfer, Ayes rent a car, Escadoo, SunExpress, Balcok Reisen, Sherwood Hotels, IC Hotels, Teleson, IKUA, Carisa Travel Group Finland,FWV, Touristik Aktuell, Muhabirce, Turizm Günlüğü, Turizm Avrupa, Almanya Bülteni…"

Kurulduklarından beri her yıl yaptıkları bu büyük buluşmada bu yıl ilk olarak bölgesel tanıtımlara başlayacaklarını açıklayan Fatih Şenel, bu toplantının özel konuğunun Ankara destinasyonu olacağını bildiriyor. Öte yandan Şenel, Annie Miller isimli bir Alman yazarın Türkiye'de geçen bir polisiye romanını etkinliğe katılacaklara imzalayacağını da sözlerine ekliyor.