ALMANLAR KEMER'E DÖNECEK!..

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) - Dünya Kardeş Şehirler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner'in daveti üzerine Kemer'e gelen DRV Alman Seyahat Birliği siyasal Başkanı Volker Adams, ilk defa geldiği Kemer’e hayran kaldı.

Kemer’in denizine, sahiline ve dağlarına hayran kalan Volker Adams, Kemer Liman Caddesi’ni gezdi, Kemer’in markalarından Kemer Pastanesi’nde mola verdi ve esnaflar ile bir araya geldi. KESDER (Kemer Esnafları Ve Turizmciler Derneği) Başkanı Abdullah Çilengir ve Esnafların konuğu oldu.

Kemer olağanüstü bir yer!

Turizm Yazarı Halil Öncü ile birlikte Kemer’i gezen ve esnaflar ile bir araya gelen Alman Turizmci Volker Adams "İlk defa Kemer'e geliyorum. Olağanüstü bir yer. Doğa harikası bir yer. Bugün öğrendiğimiz kadarı ile Almanlar Kemer'e az geliyormuş. Hiçbir destinasyon 4-5 ay sezon ile yaşayamaz. Almanlar olsa burada sezon 8 ay sürebilir. Bundan sonra Almanlar Kemer'e daha çok gelecek" diye konuştu.

Kemer artık gerçek piyasalarda yerini alması lazım!

Dünya Kardeş Şehirler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, Kemer’in 45 yıl öncesini bildiğini ve yıllardır Kemer’in Türk turizminde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekerek, “Amacımız daha çok Alman’ı yeniden Kemer’e getirebilmek. DRV Alman Seyahat Birliği siyasal Başkanı Volker Adams ile birlikte Kemer’e geldik. Kendisi ilk defa Kemer’e geliyorlar. Amacımız daha çok Alamn2ı Kemer’e getirebilmek. Çünkü Kemer çok değişti. Kemer muhteşem doğal güzelliğinin aynı sıra alt yapı da kazandı. Kemer’ yazık oluyor. Kemer’in artık yeniden harekete geçmesi lazım. Kemer artık gerçek piyasalarda yerini alması lazım. Daha iyi pazarlanması lazım ve daha üst misafirlere satılması lazım. Bu da daha çok çaba sarf edilmesi gerektirmektedir. Öyle bir iki kere gazeteye çıkarak bu sokaklarda yürüyerek o turistleri getiremezsiniz. Bir fuara giderek iki bez torba dağıtarak tanıtım yapmakla bu iş olmuyor. Bunu kurumsal ve devamlı yapması lazım”dedi.

Almanları daha çok Kemer’de görmek istiyoruz!

KESDER (Kemer Esnafları Ve Turizmciler Derneği) Başkanı Abdullah Çilengir’de Avrupalı turistin Kemer’e gelmesini beklediklerini ifade ederek, Almanları artık daha çok Kemer’de görmek istediklerini söyledi. Çilengir “Bizler Kemer esnafları olarak son 10 yıldır Almanların Kemer’de azalmasının rahatsızlığını ve tamamen Rus’a bağlı olmanın sıkıntılarını yaşıyoruz. Bundan 20 yıl önce Almanya’dan ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden misafirlerimiz bizleri ziyaret ediyorlardı. Pazar çeşitliliği bölgemiz açısından güzeldi. Bu da sezonun uzun kalmasını sağlıyordu. Biz burada çeşitliliğimizi kaybettiğimizden bu yana, turizm o gün, bugün sıkıntılar yaşıyor. Dünya Kardeş Şehirler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner'i ve DRV Alman Seyahat Birliği siyasal Başkanı Volker Adams’ı Kemer’de ağırlamaktan gurur duyuyoruz. İnşallah ilerleyen süreçlerde bizim de Alman dostlarımızın Kemer’e dönmeleri açısından küçük katkılarımız olursa mutlu oluruz. Kesinlikle Pazar çeşitliliğine ihtiyacımız var. Almanlar bölgemize daha önce geliyorlardı ve bölgemizi çok seviyorlardı. Özellikle Avrupa pazarında, Alman misafirlerimizin Kemer’e gelmelerini istiyoruz” diye konuştu.