AIR ARABİA, İLK ÇEYREKTE KAR AÇIKLADI

Air Arabia üçüncü çeyrek dönemi için %57 artış ile AED 471 ( 471 Milyon AED ) net kar açıkladı.

Sharjah; UAE; 13 Kasım 2019 : Air Arabia ( PJSC) ; Orta Doğu & Kuzey Afrika’nın ilk ve düşük maliyetli taşıyıcısı olan Air Arabia, 30 Eylül 2019 tarihinde sona eren üç ay boyunca AED 471 (471 milyon AED ) net kar kaydetti. Geçen yıl aynı dönemde bildirilen AED 300 ( 300 milyon AED ) ye kıyasla %57 artış gerçekmiştir. Şirketin 2019 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin cirosu geçen yılın aynı dönemindeki AED 1282 ( 1.282 milyon AED ye ) göre %12 artarak AED 1438 (1438 milyar AED)ye yükseldi.
Üçüncü çeyrek mali sonuçları bu dönemdeki  yolcu talebinde güçlü büyüme ile gerçekleşmiştir.Air Arabia BAE& Fas ve Mısır’daki  merkezden 3,4 milyon yolcuya, yolcu sayısı ile karşılaştırıldığında % 10 luk artış ile hizmet vermiştir. ( Geçen yılın aynı çeyreğinde )

Air Arabia Başkanı Şeyh Abdullah Bin Mohamed Al Thani,

‘’Air Arabia’nın bu yılın üçüncü çeyreğindeki rekor performansı, işlettiğimiz iş modelinin gücünü ve her gün müşterilerimize kattığımız değeri yansıtıyor” dedi.

“Bu yılın ilk yarısında görülen güçlü Air Arabia performansının, yüksek müşteri talebi, güçlü büyüme stratejisi ve yönetim ekibi tarafından benimsenen maliyet kontrol önlemleri nedeniyle üçüncü çeyrekte devam etmesinden memnun olduklarına ‘’ sözlerine ekledi.
Aynı şekilde, Air Arabia 30 Eylül 2019 tarihinde ilk dokuz ayın sonunda AED 809 (809 milyon AED ) tutarında net kar kaydeden güçlü sonuçlar elde etmiş ve geçtiğimiz yıl aynı dönemde bildirilen AED 530 ( 530 milyon AED ) ye kıyasla % 53 artmışdır. Şirketin 2019 yılının ilk dokuz ayında cirosu, geçen yılın aynı döneminde  3 milyar AED'ye göre % 17 artarak 3.611 milyar AED'yi aşmıştır. Air Arabia, 2019 yılının ilk dokuz ayında, uçuş ağına eklediği 12 yeni rota ilavesi ile dört merkezinden 9,2 milyonu aşkın yolcuya hizmet vermişdir.  BAE’dekimerkezSharjah’danViyana, Kuala Lumpur, Bişkek ve Tunus’a; Fas’takimerkezKazablanka’dan Lisbon, Pisa, PragveTunus’a; Tanca’daniseLyon’auçuş başlarken; Mısır’daki merkez Şarm El Şeyh’ten Milano, Bergamo, Amman ve Napoli’ye ilave; Sohang’tan Riyad’a direk uçuşlarla ağını genişletmiştir.

Air Arabia; akıllı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayarlarla dijital içerik akışı sağlamasına olanak tanıyan uçak içi eğlence sistemi ‘Skytime’ı 2019 başlarında  tanıtmıştı. 

2019 yılında; Umman Havalimanı tarafından ‘Düşük maliyetli en iyi taşıyıcı ödülü’ ve Havacılık İş Ödülleri tarafından ‘Yılın düşük maliyetli havayolu ödülü’nü aldı.     Ayrıca Ekim ayında BAE’nin başketinin ilk düşük maliyetli taşıyıcısı olan ‘Air Arabia Abu Dhabi’ için Etihad Havacılık Grubu ile bir anlaşma imzaladığını duyurdu.