1.2 TRİLYON TURİZM GENEL GELİRİNDEN 400 MİLYARLIK PAY EKOLOJİNİN!...

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen B2B Workshop etkinliği ve Eğitim Gezileri başarıyla tamamlandı.

1.2 TRİLYON TURİZM GENEL GELİRİNDEN 400 MİLYARLIK PAY EKOLOJİNİN!...

TravelShop Turkey ve Tokat Valiliği ile Tokat Turizm İl Müdürlüğünün işbirliğiyle gerçekleştirilen Workshop etkinliğine 30 ayrı ülkeden 60 yabancı Tur Operatörü katıldı. İstanbul, İzmit, Ankara, Çorum, Hattuşaş, Zile, Tokat, Sivas ve Kapadokya olmak üzere 9 ayrı destinasyonda yerinde tanıtım gezileri düzenlendi. İç Anadolu ve Karadeniz’den gelen Turizm firmalarıyla, Tokat Dedeman Hotel’de gerçekleştirilen etkinlikte 2080 ikili görüşme yapıldı.

TravelShop Genel Müdürü Murtaza Kalender yapmış olduğu açıklamada, Dünya Turizm Örgütünün verilerine göre yılda 1.2 Trilyon Turizm Genel gelirinden 400 milyarlık payı ekolojinin aldığını belirtti.

Murtaza Kalender , Türkiye’nin bu anlamda yeteri kadar pay almadığını ve ülke olarak 44. Sırada yer aldığımıza dikkati çekerek, “ Oysaki doğal güzellikler anlamında ilk 5’teyiz. Biz de bu doğal güzelliklerimizin farkında olduğumuz için Tokat’ı Ekoloji ve Gatronomi destinasyonu olarak tercih ederek dalından meyve ve sebze toplayarak acentelerle birlikte yedik.Örnek: dalından asma yaprağını dalından toplayarak sarma güzellik yarışması düzenledik.Kiraz tarlasında kiraz güzeli seçtik.Birlikte fırında ekmek pişirip gözleme yaptık.Gelen Tur Operatörlerine Türkiye’nin doğal güzelliklerini yerinde göstermenin keyfini yaşadık.Bu etkinlikte bizleri destekleyerek yanımızda yer alan birçok sponsorumuz ve işbirliği yapan turizmci arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz”dedi.

TravelShop Genel Müdürü Murtaza Kalender , bir sonraki etkinliğin Kapadokya’da 15-19 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleşeceğini de ifade ederek, daha sonra İzmir’de 8-12 Mart 2020 tarihleri arasında dini temalı olarak Workshop Çalıştayı yapacaklarını da söyleyerek, “ Bu Çalıştayımıza tüm iş ortaklarımız ve turizm profesyonellerini davet ediyoruz”diye konuştu.